Blogit

Unilukkarin vaikea presidenttikausi

Sauli Niinistö on ollut presidenttinä puolentoista vuoden ajan. Yllättävintä vuoden 2012 presidentinvaaleissa ei ollut se, että Niinistö voitti vaalit. Suurin yllätys oli se, että vihreiden ehdokas Pekka Haavisto pääsi toiselle kierrokselle. Punavihreiden ja liberaalien äänet eivät kuitenkaan riittäneet tuomaan voittoa hänelle. Vaikutti hetken ajan siltä, että Paavo Väyrynen olisi päässyt toiselle kierrokselle. Myöskään Väyrysen kannatus…

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...