Blogit
Ensimmäisen jakson intoa

Ensimmäisen jakson intoa

Vuosi vuodelta oppii itsestään lisää asioita, mutta voiko sitä siltikään sanoa tuntevansa itsensä?
Aloittaessani lukion olin valinnut pitkän matikan, luulin että saattaisin joskus istuskella jossain ratkomassa matemaattisia pulmia ihan huvikseni – kuten eräässä kirjassa josta luulin saaneeni tarpeeksi intoa aineen opiskeluun.
Ei varmaan ole vaikea arvata, että pitkä matikka vaihtui lyhyeen heti ensimmäisen jakson jälkeen. Vaikka petyin siitä etten jaksanut istua ja opetella, opin taas itsestäni uutta.

Jossain määrin olen luovuttaja, mutta välillä pitää olla. Miksi suotta tuhlata elämää tehden asioita jotka eivät edes tunnu itsestä hyvältä?
Mutta kertoo tuo myös kokeilunhalusta. Tietysti olisin voinut helpottaa omaa (sekä opon työtä…) sillä, että olisin suoraan valinnut lyhyen matematiikan, mutta päätin haastaa itseäni hiukan ja kokeilla. Siitä tietysti seurasi nyt se, että kurssien kanssa on hieman fiksaamista, mutta tulee jotain jännitystäkin: saanko kaikki pakolliset kurssit hoidettua?

Ensimmäinen jakso on ohi ja lukio vaikuttaa mahtavalta paikalta. Projektiluontoiset hommat ovat aina olleet kaikkein sopivimpia itselleni – lukion viisi jaksoa ovat viisi ’pientä’ projektia vuodessa. Sopii hyvin.
Koulun lisäksi ajattelin yrittää lukea mahdollisimman paljon klassikkokirjoja, tai kirjoja jotka ovat hyvin yleisessä tiedossa ja jotka kuuluvat kategoriaan ’Kirjat jotka kaikkien pitäisi lukea’. Samoin yritän katsoa elokuvia ’Joita kaikkien pitäisi katsoa’. Yleissivistystä muualtakin kuin lukiosta!
Nämä kaikki ovat juuri sopivia projekteja toteutettavaksi syys- ja talvisaikaan – mistäs muualta on parempi tehdä läksyjä, katsoa elokuvia ja lukea kirjoja kuin omassa sängyssä lämpimän peiton alla!

Itseensä tutustuminen on luultavasti ikuisuusprojekti joka jatkuu läpi elämän. Pitänee kehitellä lisää lyhyitä projekteja sen rinnalle!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...