Blogit
Syyslomalla uutta oppimassa

Syyslomalla uutta oppimassa

Juuri kun on sopivasti päästy opiskelun makuun – ensimmäisestä koeviikosta selvitty ja toinen jakso on jo hyvin käynnissä – tulee syysloma; mahtava tilaisuus unohtaa kaikki parin viime viikon aikana opitut asiat!

–Tai ei sittenkään. Tällä syyslomalla aion kokeilla ja oppia uutta. Kokeiluun tulee muunmuassa ravit Ylivieskassa isovanhempien kanssa, vierailu museokeskus Vapriikissa terrakotta-armeijaa ja Kiinan keisareiden aarteita ihaillen, sekä hieman myös rentoutumista sekä Tampereella että kotikaupungissa Haapajärvellä.

Kirjastosta tarttui mukaan niin ruotsin- kuin englanninkielistäkin kirjallisuutta, joten junamatka kuluu Humisevaa harjua lukien ja sanakirjaa käyttäen, sekä jos oikein innostun, tartun ruotsinkieliseen lastenkirjaan ja koitan tavailla sitä parhaani mukaan. Opettavainen viikko siis tulossa.

Loma-aikoina on tietenkin mahtavaa, kun pääsee matkustamaan hetkeksi pois tutuista ympyröistä ja näkee ihmisiä, jotka asuvat kauempana. Matkustaminen on yksi lempipuuhiani; rakastan istua junassa (vaikka niin usein tapahtuvat myöhästymiset ottavatkin päähän..) ja katsella ohi meneviä maisemia ja toisia matkustajia ja keksiä syitä heidän matkoilleen. Yksi asia kuitenkin on kamalaa. Pakkaaminen.

Kuinka vaikeaa se voi olla, varsinkin nyt kun säät vaihtelevat lumesta kurakeleihin. Ja kun pitäisi osata pakata järkevästi ja yhteen sopivia vaatteita. Ja sitten vielä ne sukkaparit, miten voi olla mahdollista että juuri silloin kun niitä tarvitsee, pesukone tuntuu syöneen aina toisen niistä lempisukista….

Mutta pakkaamistakin kauheampaa on matkalaukun purkaminen. Se tarkoittaa, että reissu on nyt ohi. Ja pitäisi osata laittaa tavarat takaisin omille paikoilleen, likavaatteet koneeseen ja ne puhtaat, mitä ei tullut käytettyä vaikka niin ajatteli, takaisin kaappiin. Usein elän vielä reissun jälkeenkin ainakin viikon matkalaukusta, sillä niin tavarat kulkeutuvat helpommin omille paikoilleen. Voi olla, että kun juna kuljettaa takaisin kotiin, kuluu jälleen monia päiviä ennen kuin matkalaukku tyhjenee kokonaan ja pääsee taas odottamaan uutta matkaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...