Blogit
Uutta kotia pystyttämässä

Uutta kotia pystyttämässä

Tasamaan kasvatti lähti syyskuun lopulla Pohjanmaan lakeuksilta toiselle puolelle maapalloa, Hong Kongiin. Kävin täällä jo aiemmin 2010 ollessani pari viikkoa lomalla Guangzhoussa (Kanton, manner-Kiinan puolella) ja Hong Kongissa. Silloin en olisi ikinä uskonut, että tulisin näin pian takaisin- saati sitten asumaan tänne!

Viisi päivää silloin oli vain pintaraapaisu siihen mitä kaikkea Hong Kong oikeasti on, mutta luulen että nyt minulla on aikaa tutustua kaupunkiin paremmin kuin hyvin. Mutta miten on ensimmäinen viikko mennyt? Subtrooppinen ilmasto on tullut tutuksi viikossa. Välillä vettä sataa taukoamatta ja välillä aurinko paahtaa kuumasti. Televisiosta tulee katsottua missäpäin tällä kertaa on kehittymässä taifuuni.

Tänne tulo kesti yllättävän kauan, koska taifuuni Usagi uhkasi iskeä keskelle Hong Kongia ja lentomme peruttiin. Seuraavaa lentoa odoteltiin pari päivää ja päästyämme kentälle tulee ilmoitus, että kone on hajalla ja pääsemme lähtemään 8 tuntia myöhässä. Vihdoin 3,5 vuorokautta aiottua myöhemmin pääsimme perille!
Aika on mennyt todella nopeasti, kotia on laitettu kuntoon, opeteltu talon ja kaupungin tavoille. Onneksi ei ole stressiä juosta suuna päänä nähtävyyksistä toiseen ja yrittää saada kaikki irti lyhyessä ajassa!

Kävimme heinäkuussa kolmen päivän asunnonhakumatkalla ja aikaeroineen kaikkineen reissu oli todella raskas. 15 asuntoa kahdessa päivässä, siihen päälle uskomaton kuumuus ja ilmankosteus. Tuntuu ihmeelliseltä että saimme valittua näin hyvän kodin, Ja kaiken hyvän lisäksi talosta löytyy vielä ihan oikea sauna. Kävin eilen vihdoin testaamassa sen ja viimeistään siinä vaiheessa kun heittää löylyä kauhalla missä lukee ”Sawo Finnish Sauna” niin pakko se on uskoa, että ihan oikea sauna se on.

Hong Kongissa talot ja asuntojen hinnat huitelevat kirjaimellisesti pilvissä. Tilaa on vain ylhäällä, rakennukset ovat korkeita, eikä perinteisestä suomalaisesta kaksiosta tai kolmiosta pikku pihalla ja saunalla oikein voinut haaveilla. Esimerkkinä kerrottakoon, että yhdessäkin asunnossa oli seitsemän huonetta, kaksi parveketta ja neliöitä silti noin 50! Viereisessä kerrostalossa on myynnissä noin 50 neliön asunto, arviolta 30. kerroksessa vaivaisella 1,6 miljoonalla eurolla.

Täällä asutaan ahtaasti, huoneisiin ei juurikaan mahdu kuin sänky, pöytä ja hyvällä tuurilla joku kaappi. Varastotilaa ei asunnoissa tai taloissa yleensä ole, kaiken on mahduttava niihin neiliöihin mitä on. Hyllystöissä ja kaapeissa on vaikka minkälaisia virityksiä, ulosvedettäviä pöytiä, tasoja, sängyn alle upotettuja säilytystiloja. Yhdessä asunnossa makuuhuoneeseen oli tehty pari porrasta. Kävi ilmi, että lattia oli korotettu ja luukkuja nostelemalla löytyikin hyvää tilaa kengille, liinavaatteille, taloustavaralle ja niin edelleen. Mutta hyvin tänne mahtuu, kun järjestää tavarat ja karsii kaiken turhan pois.

Ahtauden unohtaa, kun vilkaisee ikkunasta ulos. Näkymät ovat mahtavat. Kävi tuuri, ettei tarvitse katsella millaista nuudelia vastapäisessä talossa kokataan tänä päivänä. Asunto sijaitsee mukavan matkan päässä seuraavista taloista, 16. kerroksessa mikä on täkäläisessä mittakaavassa ”mid-floors” eli keskitasoa. Tässä talossa on 57 kerrosta eli ihan perus kerrostalo, eikä tämä näytä pahemmin poikkeavan katukuvasta.
Pakko kyllä myöntää ettei talojen korkeutta oikein hahmota kadulla kävellessä, mutta näköalapaikoilta ja ihan googlettamalla korkeudet huomaa. Täytyy siis kirjaimellisesti mennä kauas, että näkee kotinsa!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...