Blogit
Glass House Mountains

Glass House Mountains

Tänään päivän ohjelma oli hieman normaalista poikkeava, sillä lähdimme Lauran ja saksalaisen Tobin kanssa päiväksi vaeltamaan läheisille Glass House Mountains -vuorille. Päivään mahtui kaksi valloitettua vuorta, kolme vesiputousta, kilometrien kävelyä vaihtelevissa maastoissa ja paljon liikuntaa raittiissa ulkoilmassa. Valitsimme sattumalta retkellemme juuri oikean päivän, sillä tänään oli melko pilvinen ja tuulinen sää – siis täydellinen ilma vaellukselle!

Aloitimme retken kunnon turistien tavoin Glasshouse Mountainsin turisti-infosta, jossa ystävällinen opas suunnitteli meille päivän reitin jokaista yksityiskohtaa myöten. Vuoria on yhteensä kymmenen, joista osalle on mahdollista kiivetä aina huipulle asti, mutta osalle kiipeäminen on kokonaan estetty turvallisuussyistä.

Ensimmäisenä valloitimme yhden pienimmistä vuorista nimeltään Ngungun, ja jo senkin ylimmältä huipulta näkymät olivat upeat! Jatkoimme suoraan toiselle vuorelle nimeltään Tibrogargan, joka oli jo huomattavasti ensimmäistä isompi. Vuoren kiertävän maisemareitin jälkeen päätimme testata kokeneille kiipeilijöille tarkoitettua reittiä huipulle. Aivan huipulle saakka oli lähes mahdotonta kiivetä ilman varusteita, mutta tarpeeksi ylös pääsimme kuitenkin, ja maisemat olivat jälleen uskomattomat!

Kahden vuoren valloittamisen jälkeen emme olleet vielä ilmeisesti tarpeeksi väsyneitä, vaan suuntasimme evästauon (italialaista kotitekoista jäätelöä!) jälkeen läheisille vesiputouksille. Ensin kävimme pikaisesti katsomassa Gardren’s Falls – vesiputousta, joka oli aika pieni, mutta täydellinen paikka rentoutua kuumana päivänä. Toisena oli vuorossa Kondalilla Natural Park, kilometrien vaellus läpi vihreän metsän ja ohi kahden isomman vesiputouksen. Tosin toinen putouksista oli vielä kuivien talvikuukausien jäljiltä melko vaatimattoman näköinen, mutta reitti metsän läpi oli jo itsessään nähtävyys.

Tämän päivän aikana vasta todella huomasi, miten upeita ja erilaisia maisemia Australiasta voi löytyä kilometrien pituisten rantojen lisäksi. Esimerkiksi vuorilta lähtevä maisemareitti oli todella näkemisen arvoinen. Tänään nähtyjen vuorien ja vesiputousten lisäksi lähellä on myös monia muita kiinnostavia paikkoja, joten uusia päiväretkiä on varmasti vielä edessä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...