Blogit
Kameran ääreltä

Kameran ääreltä

Tämä syksy meni sateisessa metsässä. Sade ei kuitenkaan haitannut innokkaimpia kuvaajia. Taidan olla yksi heistä. Kalustoa sai kuivailla useampana iltana. Nyt tuli oltua liikkeellä pääasiassa videokameran kanssa. Siitä löytyikin heti iso haaste, jonka edessä meinasi usko loppua minultakin. Kuvauskohteena oli jäniksen metsästys ajavalla koiralla, ensimmäinen haaste oli pääosassa olevat koira ja jänis. Pääosan esittäjät eivät tahtonut pysyä käsikirjoituksessa. Kuvaaja ja passimies eivät olleet oikein sijoittuneena. Kuvaaja ei pysynyt vauhdissa mukana tai oli makkaran paistossa. Saattoipa passimies ampua reikiä ilmaan, eivätkä kaadot onnistuneet.

Kelit aiheuttivat myös haasteensa, välillä satoi ja paistoi. Lunta oli toisena päivänä, toisena vesikeli. Mutta myös kuvaus järjestelmäkameralla oli haasteellista. Käytin Canon 7D:tä, siinä oli jatkeena Sigman 50-500 telezoomi. Zoomin ja tarkennuksen käyttö yhtä aikaa oli ainakin minulle haasteellista.

Pikku hiljaa oli todettava ettei kuvaus jälki tyydyttänyt, vaan on otettava videokamera käyttöön. Sitten kaivettiin vanha hyvin palvellut Panasonic MD10000 varaston kätköistä. Kuvaus alkoi sujumaan, vaikkakin tuotoksena ei syntynyt teräväpiirto materiaalia. Kuvauksia teimme noin neljän viikon ajan.

Täydellisen setin kuvatuksi saaminen oli edelleen haasteellista, muutamana aamuna päätin jo unohtaa koko kuvaamisen. Koira saattoi ajaa jäniksensä kuulumattomiin, hukata tielle tai jotain muuta. Jatkoimme kuitenkin sitkeästi yrittämistä. Kehitystä tapahtui toki jokaisen kohdalla, koira, kuvaaja sekä metsästäjä rupesivat toimimaan. Materiaalia syntyi ja siitä saatiin lopulta koostettua reilu kuuden minuutin toiminnallinen kooste eräpäivästä.

Mutta niin kuin aina minun kohdallani, kaluston uusiminen tulee mieleen. Nyt olisi listalla teräväpiirtovideokamera. No pitää nyt vähnä jarrutella ja suunnitella. Tätä projektia varten hankittiin jo kunnon mikrofoni ja jalustaan hyvä videopää.

Video kuvaus innosti jälleen, mutta pitää myös ottaa tavallisia valokuvia, ettei totuus unohdu. Pitää ottaa seuraaville reissuille mukaan järjestelmäkamera, saahan sillä kuvia ja videota. Pitää vain opetella uusia juttuja ja harjoitella tuota tarkennuspuolta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...