Uutiset
Puita kaatui, sähköjä katkesi

Puita kaatui, sähköjä katkesi

Eino-myrsky työllisti pelastuslaitosta sunnuntaina iltapäivälle saakka, kun kaatuneita puita raivattiin tieltä ja pihoilta. Haapajärven paloaseman paloesimies Ari Tuulenkari kertoo, että kahdessa talossa puu oli kaatunut talon päälle.
– Puita oli kaatunut teille ja myös sähkölinjojen päälle.
Kuusaalla Ruhalantiellä henkilöauto oli ajanut tien poikki kaatuneeseen puuhun, mutta henkilövahingoilta onneksi selvittiin.
– Kaikkiaan meille tuli 19 hälystystä päivän aikana. Kahden jälkeen työt oli tehty ja miehet päävsivät vapaalle.
Suurimmat ongelmat myrsky aiheutti alueilla, joilla sähköt katkesivat. Haapajärvellä katkoksia oli lähes jokaisella kylällä. Pisimpiä katkot olivat kuitenkin Reisjärvellä, jossa puoli kuntaa oli pimeänä iltamyöhään saakka.
Sähkökatkojen alueita ja pituutta voi alueellamme seurata Elenian nettisivuilta. Yhtiöltä voi myös tilata matkapuhelimeen tekstiviestin sähkökatkoista ja niiden kestosta. Palvelu on maksuton.

Myrsky vaikeutti sunnuntaina myös rautatieliikennettä. Ylvieska-Iisalmi rata oli kunnossa, mutta etelän kaukojunien aikataulut pettivät radalla kaatuneiden puiden vuoksi.
Liikenteen turvallisuusviraston Trafi muistuttaa, että vaikka myrsky on ohi ääriolosuhteiden jälkeen tasoristeysten varotuslaitteet saattavat olla epäkunnossa pitkäänkin.
– Tasoristeysten varoituslaitteet voivat olla kokonaan poissa toiminnasta tai toimia epävakaasti. Tarkkana on oltava myös tutuissa tasoristeyksissä, painottaa rautatiejohtaja Yrjö Mäkelä.
– Myrskyvahingot liikenteessä eivät korjaudu samalla hetkellä, kun ilma selkenee.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...