Blogit
Raekuuroja Australiassa

Raekuuroja Australiassa

Rakeita 2

Sunshine Coast ei olekaan pelkkää auringonpaistetta, se on saatu huomata parin viime viikon aikana. Samoihin aikoihin Suomea riepotelleen Eino -myrskyn kanssa myös tänne iski viime viikolla kunnon myrsky.

Olin juuri lähtenyt hostellilta kauppaan, kun raekuuro yllätti, ja kiirehdin ensimmäiseen kahvilaan odottamaan kuuron loppumista. Hämmästelimme muiden kanssa jo aluksi rakeiden isoa kokoa, mutta todellinen maailmanlopun meininki iski, kun taivaalta alkoi tipahdella omenan kokoisia jääkimpaleita.

Tuijottelimme suu auki paikallisten kanssa näkyä, kun rakeet murjoivat autoja ja talojen kattoja ja molskahtelivat mereen lähes puolen tunnin ajan. Matkalla takaisin hostellille näky oli aika kamala, kun joka toisen kadun varteen pysäköidyn auton ikkunat olivat rikki tai pelti lommoilla, ja talojen katoissa reikiä.

Myös hostellilla oli kuuro aiheuttanut tuhoa rikkomalla pöytiä ja aiheuttamalla jo ennestään vanhaan kattoon lisää uusia reikiä. Paikalliset sanoivat, etteivät ole koskaan nähneet vastaavaa, joten aivan normaali Australian raekuuro ei ollut kyseessä. Seuraavana päivänä paikallislehdet uutisoivat raekuuroa vuosisadan myrskynä.

Onneksi viime viikko meni kokonaan työn merkeissä, joten sateiset myrskysäät eivät juuri ehtineet häiritsemään, ja usein sateet ovat sattuneet illalle tai yölle. Eilen illalla koko taivas täyttyi violeteista pilvistä ja ihastelimme hostellin yläkerrasta avautunutta näkymää merelle sekä tunteja jatkunutta salamointia.

Tänään taas aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta – täydellinen päivä rannalle ja ensimmäiselle oppitunnille paddle boardingia!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...