Blogit
Erilainen itsenäisyyspäivä

Erilainen itsenäisyyspäivä

Eilen juhlittiin Suomen itsenäisyyttä järjestämällä Suomi -bileet yhdessä hostellin suomalaisen työntekijän Hannan kanssa. Koristeltiin hostellia sinivalkoisilla ilmapalloilla ja keitettiin  sushiriisistä kaikille riisipuuroa.

1,5 tuntia siihen meni, mutta aika ei mennyt hukkaan, sillä puuro maistui aivan samalle kuin kotona! Päästiin yllättämään itsemmekin meidän kokkaustaidoillamme, sillä hyvin onnistuneen riisipuuron lisäksi keitettiin kattilallinen glögiä ja saatiin siitä juuri oikean makuista. Keittiössä tuoksui aivan joululle!

Riisipuuro keräsi paljon kehuja muilta asukkailta, joten vain me emme jouluruokaikävissämme pitäneet sitä onnistuneena. Riisipuuron ja glögin lisäksi pöytään ilmestyi vielä Hannan kätköistä salmiakkia ja Fazerin suklaata, joten tarjoilut olivat kunnossa. Vielä kun stereoista soi suomisoittolista, tuntui aivan kuin olisi ollut Suomessa – tosin 25 asteen lämpötila vielä illallakin muistutti, että ollaan kaukana talvisesta Suomesta.

Saatiin tänne kaksi suomalaista lisää pari päivää sitten, joten meidän pikkuinen maa oli eilen aika vahvasti edustettuna. Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana suomalaisia matkaajia ei ole juuri tullut vastaan, joten nyt oli erikoinen tilanne, kun paikan päällä oli samaan aikaan jopa viisi suomalaista! Ensimmäinen itsenäisyyspäivä Suomen rajojen ulkopuolella oli aika erikoinen kokemus, mutta ehdottomasti yksi parhaista ja ikimuistoisimmasta itsenäisyyspäivistä!

Tänään lauantaina juhlat jatkuvat, kun Sunshine Coastin isoin joulutapahtuma, Cotton Tree Christmas Carols pidetään illalla, ja vielä aivan meidän ”etupihalla”. Siispä viltti ja glögiä mukaan puistoon ja nauttimaan joulutunnelmasta australialaisittain!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...