Uutiset
Häirikkösusi liikkuu pihamailla

Häirikkösusi liikkuu pihamailla

Alkutalven aikana nuori naarassusi on liikkunut pihamailla aivan Haapajärven  taajaman tuntumassa. Tiistaina ja keskiviikkona susi liikuskeli Laurikkalantien varrella.
Suden jälkiä oli muun muassa Katri Syrjäniemen pihamaalla ja naapuritalojen ympäristössä. Petoyhdyshenkilö Olli Leppänen kävi tutkimassa jäljet tiistai-iltana ja tunnisti ne suden jäljiksi. Hänellä on tiedossaan muitakin havaintoja asutuksen lähellä liikkuneesta sudesta.
– Susi on liikkunut talojen ympäristössä, jotka ovat aivan asutuksen reunamilla. Jotkut ovat lähellä keskustaa niin kuin Katrin talo.
Katri Syrjäniemen talolle on Haapajärven keskustasta kaksi kilometriä. Myöskään Elämäjärventien varrelta ei sivutietä ole kuin parisataa metriä.
Olli Leppänen neuvoo, että kaikki mahdollinen syötävä kannattaa kerätä pihamaalta pois. Lintujen talipallotkin saattavat houkutella suden pihalle. Myös lemmikkejä kannattaa pitää silmällä.
– Kaatolupaa sudelle on todella vaikea saada. Siitä pitää olla ihmiselle todellista vaaraa tai haittaa.
Katri Syrjäniemelle kulunut syksy on tuonut pedot tutuiksi, sillä alkusyksyllä hänen pihamaallaan kävi karhu kaivelemassa biojäteastiaa. Katri itse seurasi karhun liikkeitä ikkunasta, mutta ei päässyt kuitenkaan ottamaan kuvaa.
– Poliisi ja metsästäjät kävivät häätämässä karhun pois.
Olli Leppänen kertoo, että aivan Katrin kodin kulmilla liikkui myös ilves, joka kävi pyörimässä naapureissa koirien häkkien luona.
– Yksi ilvesten kaatoluvista käytettiin siihen ja ilves kaadettiin jokin aika sitten Haaganlammen rannalla.

Kuva: Kari Tiirola

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...