Blogit
Joulukalenteri, luukku 2

Joulukalenteri, luukku 2

kaava

 

Tähdestä tunnelmaa

Tähti ikkunassa tuo joulun tunnelmaa. Tarvitset vain kaunista tapettia ja hiukan aikaa. Mallirulla tapettia tai rempasta ylijäänyttä sopii, myös tapettikirjat käyvät tähän työhön hyvin.
Tarvikkeet:
Sakset, liimaa (esim. Erikeeper) tai kuumaliimaa, pellavanarua.

Suurenna paperitähden sakaran kaava sen kokoiseksi kun haluat. Piirrä ja leikkaa seitsemän sakaran ääriviivat tapetista tai muusta paperista.
Liimaa takasaumat kiinni, samaan malliin kuin jäätelötötterössä. Anna kuivua muutama minuutti. Tee rei’ittimellä sakaroihin reikiä lampun lämpöä varten.

Aseta kaksi tötteröä pöydälle päällekkäin. Levitä liima sakaran yläreunan siivekkeisiin, taivuta ja liimaa kiinni toiseen kappaleeseen. Jatka kunnes kaikki seitsemän ovat kiinni toisissaan. Jos haluat tarkistaa, että olet tehnyt tähden oikein, kokoon taitettuna se sulkeutuu kuin viuhka.

Leikkaa narusta 2 x 20 cm:n pätkät. Tee narun päähän solmu, ja vedä se tähden sisäkautta reikään. Solmu jää sisälle, ja naru tulee tähden ulkopuolelle. Solmi narut kiinni ja ripusta ikkunaan.
Tapetteja saa pieniä määriä muun muassa Rautiasta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...