Blogit
Joulukalenteri, luukku 3

Joulukalenteri, luukku 3

 

 

sinappietiketti

Maailman paras joulusinappi

Mitäs sitä hyvää pöytälaatikoissa piilottelemaan vaan laitetaan kaikille joulumieltä jakoon sinapin muodossa. Reseptiä olen vuosien varella muokkaillut, ja nyt se on niin kuin pitääkin. Olen tehnyt sitä useana vuotena sekä itselle että lahjaksi.
Joku on saattanut matkan varrella tulla tästä aineesta riippuvaiseksikin. Suosittelen lämpimästi, sillä joulu ilman sinappia on teeskentelyä.

Joulusinappi

2 dl sinappijauhetta
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria (1,5 dl tummaa
siirappia)
2 kananmunaa (1 kananmuna,
tulee notkeampaa)
2 rkl viinietikkaa,ripaus hienoa
merisuolaa

Sekoita sokeri sinappijauheeseen. Lisää joukkoon kiehautettu kerma ja munat, keitä hiljalleen viitisen minuuttia sekoitellen, ettei pala pohjaan.
Lisää suola ja etikka. Mausteena voi halutessa käyttää myös konjakkia. Keitä hiljalleen noin 30 min
Pakkaa nätteihin lasipurkkeihin ja laita kaunis etiketti kylkeen. Ihana joululahja vaikka naapurille, lasten opettajalle tai ystävälle.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...