Blogit
Joulukalenteri, luukku 4

Joulukalenteri, luukku 4

Jouluiset hylsykukat

Tässä on kaikki mitä tarvitset.
Kuumaliimaa; ole nopea et ei ehdi kovettua ennenkuin saat kappaleet vastakkain. Älä polta sormiasi!
Hyvät ja isot sakset. Wc-paperihylsyjä sen verran minkäkokoisia kukkia teet. Yhteen kukkaan menee noin vajaa 3 hylsyä.
Liimaa, ripustuslankaa (pellavalankaa), punaista spraymaalia
Mikäli kuumaliimapistoolia ja maalia ei löydy
kaapin kätköistä, niitä löytyy esim Halpa-Hallista tai Rautiasta.

Taita hieman rullaa jotta saat sen leikattua noin kahdeksaan suikaleeseen. Taittaminen ei haittaa, koska saat sen oiottua ja muutennki terälehden täytyy olla hieman soikea.
Kun olet leikannut ensimmäisen niin voit ottaa sen ja lait taa rullan päälle ja leikata sen mukaan seuraavan. Voit toki halutessasi viivottimella ja kynällä sen piirtää ja leikata jotta varmasti tulee tasaista jälkeä (mikä on hyvin tärkeää jot ta työ näyttää siist iltä).

Liimaa terälehtiä tyvestä yhteen, kunnes muodostuu kukkanen… voit lait taa kaksi kukkaksta päällekäin (limittäin) ja lopuksi maalauksen jälkeen liimata vaikka valkoisia helmiä kukan keskelle. Lopuksi voit spraymaalilla maalata kukkasen ja laittaa ripustusnarun.

Kukkasen voit ripustaa kuuseen tai keittiön ikkunaa koristamaan. Itselläni on keittiön katossa vanha leipälapio johon on kiva laittaa koristeita roikkumaan.

Kuva: Ninni S.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...