Blogit
Joulun odotuska

Joulun odotuska

Viime vuonna en tosiaankaan odottanut joulua marraskuun alusta asti. Itse asiassa  toivoin vain, että se on mahdollisimman pian ohi, ja naureskelin kun NRJ:n Aamupojat tekivät Joulun odotuska -nimisen kappaleen. Naureskelin niille, jotka tosissaan odottivat joulua.

Tänä vuonna marraskuun alusta asti mieleeni on tulvinut joululauluja, illat ovat venyneet kun olen etsinyt ideoita joululahjoihin ja tuntui ettei joulua tule ollenkaan, kun maa oli musta ja tuntui että aika liikkui hitaasti.

Onneksi kauppojen jouluosastot ovat olleet jo kauan valmiina. Olen turhan usein löytänyt itseni ties minkä koristehyllyn luota ’tarvitsemasta’ jotakin koristetta. Jotain olen päätynyt ostamaankin; metsästin pitkään kissan muotoista piparkakkumuottia, ehdin jo menettää toivoni ja ostin lohdutukseksi Hattivatin muotoisen. Ja Nipsun. Kunnes eräänä aamupäivänä välipalaa kouluun hakiessani löysin etsimäni – joulusta tulee sittenkin iloinen! Kissamuotti tassutteli kotiin.

Tänä vuonna joulua odotellessani olen neulonut elämäni ensimmäisiä villasukkia. Mietin ystävälleni joululahjaa, ja keksin, että teen sukat. Useaan otteeseen olen miettinyt idean kannattavuutta!
Vaikeuksia oli heti alussa. Ensimmäistä sukkaa aloitellessani pelkäsin, että teen liian pienen – ja yllätys yllätys – siitä tuli selvästi liian iso. Olin ehtinyt saada varren ja kantapään valmiiksi, kun aloin purkamaan…
Toinen yritykseni oli selvästi onnistuneempi, ja sukka valmistui hetkessä. Iloitsin…
…kunnes tajusin, että vielä pitää toinen sukka tehdä! Valitellessani äitini kuullen, hän totesi minun  kärsivän toisen sukan syndroomasta. Eli kun on ensimmäisen neulonut, sen toinen tekeminen vain on niin vaikeaa!

Sukkien valmistuessa huomasin neulomisen olevan oivaa rauhoittumispuuhaa – ja innostuin neulomaan lisää. Kaulahuivia, lapasia… Lämmintä ja mukavaa lämmittämään mieltä ja kehoa jouluna!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...