Blogit
Luukku 10

Luukku 10

Kuulutko niihin, joilla joululahjat odottavat hankintaa aina viimeiseen asti. Juokset kaupoissa ja yrität keksiä parhaita lahjaideoita. Lopulta päädyt johonkin, joka ei täysin miellytä sinua ja luulet, ettei lahjan saajakaan pidä siitä.
Itsekin sorruin tähän nuorempana.
Nyt hankin lahjoja pitkin vuotta ja joulun lähestyessä kääräisen paperiin syötävät ruokalahjat.

Syötävät lahjat sopivat annettavaksi niille, joilla on jo kaikkea.  Koska joulun alla ihmisillä on jääkaapit täynnä ruokaa, tulisi lahjan olla sellainen, joka säilyy kuivakaapissa. Bongasin idean purkitettavista brownie-aineksista nettiä surffatessa jo muutama vuosi sitten, ja nyt päätin jakaa sen teillekin, suosittelen lämpimästi.

Voit muutella suklaalaatuja ja lisätä vaikka pähkinöitä.
Päänvaivaa aiheutti ainoastaan oikeanlaisten purkkien löytyminen. Purkeiksi kävikin vanhat pikakahvipurkit. Kasasin brownie-leivosten kuivat aineet kerroksittain purkkiin ja kääräisin narun ympärille. Lisäsin leivosten teko-ohjeet ja näin käytännöllinen, kaunis ja maistuva lahja oli valmis.

Brownie-purkki

3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl fariinisokeria
3 dl sokeria
3 dl kaakaojauhetta
1 dl valkosuklaapaloja
1 dl tummia suklaapaloja
       pähkinöitä rouheena

Korttiin kirjoitettava ohje
4 kananmunaa
2 dl voita
1 dl kahvia

Valmistusohje:

Kaada yllä mainitussa järjestyksessä kuivat aineet lasipurkkiin. Laita jouluinen nauha lasipurkin ympärille. Kirjoita loput ainekset ja ohjeet korttiin.

Sulata voi. Vatkaa sulatettu voi, munat ja kahvi keskenään. Lisää loput aineet (lasipurkissa olevat) ja sekoita. Laita taikina paistovuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Paista kunnes pinta on kypsä mutta sisus vielä kostea. Älä paista liikaa ettei browniesta tule kuivaa. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...