Blogit
Luukku 11

Luukku 11

Pallo 2

 

Paperinarupalloja näyttä tänäkin vuonna olevan monella. Valmiita myydään useassakin paikassa, mutta päätin kokeilla itse ja helppoahan se oli.
Kaikki rohkeasti kokeilemaan, paperinarua on myynnissä mm. Halpahallissa.

yleis-/puuliimaa,
laakea astia,
ilmapallo/rantapallo,
sakset,
paperinarua/puuvillalankaa tms,
talouskelmua

Tarkoitukseen sopii ohut ja leveä paperinaru. Paperinaru kannattaa keriä, ennen kuin sitä alkaa käyttää, sillä se menee helposti solmuun. Pallot on helpoin tehdä yhtenäisestä narusta, mutta naruun pystyy myös solmimaan jatkoa tarvittaessa. Sekoita laakeassa astiassa liimaa ja vettä, niin että vesi muuttuu maitomaiseksi ja liima on sekoittunut tasaisesti. Liimaa ei kovin paljon tarvitse laittaa.

Liota liimavedessä paperinarua, aloita narun kierittäminen ilmapallon ympäri. Varmista että naru tulee tasaisesti pallon päälle, vaihda välillä kierityssuuntaa ja katso ettei palloon jää paljon toisistaan isompia aukkoja.
Aseta narupallo kuivumaan muovin päälle, itse annoin sen kuivua seuraavaan päivään.

Kun paperinaru on kuivunut voit puhkaista ilmapallon narupallon sissältä, tämä tapahtuu helpoiten käyttämällä neulaa. Poista narupallon sisältä ilmapallon riekaleet, ja pallot ovat valmiita sisustukseen lisättäviksi.

Palloista voit tehdä erikokoisia ja tarkoitukseesi sopivia. Paperinarua on saatavilla monien värisinä. Pallot sopivat valaisimiksi tai näin joulun alla voit laittaa sisälle valosarjan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...