Blogit
Luukku 15

Luukku 15

3. adventtisunnuntai

Kolmantena adventtina, puhutaan Johannes Kastajasta ja hänen kehotuksestaan katumukseen ja parannukseen. Sytytämme 3 kynttilän, rakkauden kynttilän.
Rakastavaiset viihtyvät kynttilänvalon ääressä. Tätä rakkautta ja rakastavaa mielenlaatua meidän tulisi osoittaa myös lähimmäisillemme. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, jonka olemme niin monesti kuulleet. Rakkaus, johon kynttilä viittaa, liittyy Jumalan uhrautuvaan rakkauteen. Siitä se alkaa, että Jumalan Poika syntyi ihmiseksi maailmaan.
Evankeliumi kertoo, että Jeesus tarvitsi jotakin. Hän sanoi opetuslapsilleen tarvitsevansa aasia.
Nalle Puh -kirjojoista muistamme Ihaa-nimisen aasin. Siitä tietää myös, että aasi ei ole kovin älykäs, hienotunteinen tai muitten parasta ajatteleva. Aasi on itsekeskeinen, tyhmä ja tuittupää, jonka sisälle ei järki uppoa. Mutta siitä huolimatta tällainen aasi kelpasi Jeesukselle.
Kun me ihmiset ajattelemme rehellisesti itseämme, joudumme varmasti toteamaan, että mehän olemme kuin aasit. Me haluamme ajatella vain omaa parastamme. Haluamme muiden huomiota, mutta emme kuuntele muita, emme varsinkaan järkipuhetta.
Jumala on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun asti. Tämä lupaus meille annettiin jo silloin kun meidät kastettiin.
Viikko sitten monet suomalaiset katsoivat TV:stä itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Ne ovat valtakunnan ykkösjuhlat. Oli mielenkiintoista seurata, kuka oli päässyt juhliin mukaan. Vielä tärkeämpää näyttäisi olevan, miten kukin sinne on pukeutunut. Vaikka etukäteen kritisoitiin, että juhlat ovat Tampereella niin tilaisuus oli monen mielestä parempi kuin perinteiset Linnan juhlat. Konsertti oli onnistunut ja sisältö kuvasti hyvin meitä, Suomea ja suomalaisuutta. Presidentin haastattelussa oli rivienvälistä luettavissa, että muutoksia ensivuoden juhliin on tulossa jossain muodossa.
Kuninkaanlinnoista ja presidentinlinnoista löytyy edelleen ne, jotka hienostelevat vaatteillaan.

Kerrosvati
Kerroslautasen monet kasvot
Koskaan ei ole kerroslautasia liikaa ja niillehän voi keksiä muutakin käyttöä.
Ensin kaivetaan kaapista tai kirppikseltä kaksi – kolme toisiinsa sopivaa lautasta ja kaksi munakuppia/kynttilänjalkaa Sitten hankitaan pikaliimaa tai epoksia.
Munakupit/ kynttilänjalat liimataan lautasten kanssa yhteen komeaksi kasaksi.
Nämä kerroslautaset soveltuvat esimerkiksi korujen/ompelutarvikkeiden tai muiden ylimääräisten romujen säilytykseen ruokatarjoilujen lisäksi.
Päällimmäiseksi voit laitta nätin kulhon ja siihen tehdä esim nuppineulatyynyn jos tämä tulee lahjaksi ompelijalle.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...