Blogit
Luukku 22

Luukku 22

Oikein valoisaa neljättä adventtia kaikille. Viikon päästä jouluaatto on jo vietetty ja voidaan alkaa odottamaan uudenvuoden aattoa.
Siitä sitten lähdetäänkin taas kohti kesän odotusta.

Joulun ehdoton herkkuhan on pikkuleivät, ja meillä leivotaan myös tosi helppoja Wilhelmiinoja ja niitä syntyy  helposti ja paljon.
Wilhelmiinakeksit maistuvat ihanan kinuskisilta. Mureita keksejä on helppo leipoa lastenkin kanssa ja kerralla saa monta kymmentä pikkuleipää. Jouluisen kahvipöydän ehdoton herkku.

Wilhelmiinat

200 g voita
2 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja siirappi. Mittaa vaniljasokeri ja leivinjauhe venhäjauhojen joukkoon ja lisää taikinaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Tee taikinasta pitkiä pötkylöitä ja painele jokainen pötkylä litteäksi. Jätä pötkylöiden väliin tilaa, koska ne leviävät hieman uunissa. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Leikkaa kuvan mukaisesti pötkylät veitsellä tai taikinapyörällä pikkuleiviksi heti kun tulevat uunista ja anna jäähtyä.

Vinkki: voit myös koristella wilhelmiinat sulatetulla suklaalla.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...