Blogit
Rakkaudesta kissoihin

Rakkaudesta kissoihin

Mikä saa ihmisen unohtamaan koulutyönsä ja lainaamaan kirjastosta jättimäisen kasan tietokirjoja, selaamaan yömyöhään blogeja ja suunnitellen yhtä tärkeää iltaa?
Kissa. Tai oikeastaan kaksi.

Sain kuulla erään kissan olevan todellisessa hädässä, kun se ei enää tullut toimeen kotinsa toisen kissan kanssa. Kissa oli lopetusuhan alla, enkä kissaihmisenä voinut katsella kissan omistajan surua, vaan aloin suunnitella.
Syksyllä menetin toisen omista kissoistani, ja tiedän miten pahalta tuntuu menettää rakas lemmikki. Siispä aloin pohjustaa ideaa siitä, että jäljellä oleva kissaneitini saisi poikaystävän.

Etsin tietoa keskustelupalstoilta ja blogeista. Kahden toisilleen oudon kissan sovittaminen toisiinsa – vielä kun toinen on leikattu tyttökissa, toinen leikkaamaton kolli. Luin tarinoita kuinka se ei onnistu, mutta myös kokemuksia hyvin onnistuneista tilanteista.

Sen jälkeen lainasin ison pinon kissoihin liittyviä tietokirjoja ja niitä olen lueskellut ja paljon. Osaan tulkita kissojen kehonkieltä paremmin, tiedän mikä on bursa ja miksi kissoilla se on, harkitsen aktiviontilelun hankkimista ja tiedän myös paljon kissalajien historiasta.

Tänä maanantaina sitten koitti se suuri päivä, jolloin sulhoehdokas saapui kuljetusboxissaan. Ensin varovasti luukun läpi tuijoteltiin – lopulta avasin luukun, ja laitoin molemmille kissoille ruokaa. Kissavieras hiipi ulos boxistaan ja söi mielellään ruokansa, toisin kuin oma kissani; tarkkaili silmä kovana jokaista liikettä.

Vaikka sähinää ja murinaa ja epämääräisiä naukumisääniä kuuluikin, isoilta yhteenotoilta vältyttiin ja päätettiin että toisetkin treffit tulevat tulevaisuudessa, hyvin pian itseasiassa, tapahtumaan. Ehkä saamme naistalouteen hieman miehistä arvostelukykyä, sekä jonkun joka syö ruuat kun ei itse jaksa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...