Uutiset

Siiponkoskelle kaupungin kulttuuripalkinto

Haapajärven kaupungin vuoden 2013 kulttuuripalkinnon saa Siiponkosken kyläyhdistys. Valinnasta päättäneen sivistyslautakunnan keskeisenä palkintoperusteena on Siiponkosken kyläyhdistyksen tekemä monivuotinen työ uusien, paikallisten tapahtumaperinteiden hyväksi. Palkinto luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlassa 6. joulukuuta.
Siiponkosken kyläyhdistys vastaa Siiponkosken kylä- ja jokikeskuksen toiminnasta. Siiponkosken vanhan koulun ympäristö on tarjonnut jo vuosia hyvät puitteet leiritoiminnalle sekä koululaisretkille.
Lisäksi kyläyhdistys on viime vuosina aktiivisella toiminnallaan myötävaikuttanut uusien kesätapahtumien syntymiseen paikkakunnalla. Esimerkkeinä ovat kesällä 2012 käynnistetty kesäteatteritoiminta ja kesällä 2013 ensimmäistä kertaa järjestetyt Seppä- ja perinnepäivät. Etenkin kesäteatterille kyläyhdistyksen aktiivisella talkootyöllä on ollut ratkaiseva merkitys.
Perusteluissa todetaan vielä, että uudet tapahtumaperinteet lisäävät paikkakunnan elinvoimaa ja alueellista näkyvyyttä. Siiponkosken kyläyhdistys on ollut aktiivisesti mukana tässä yhteistyössä.
Siiponkosken kyläyhdistys on tänä vuonna saanut myös ympäristöpalkinnon, jonka vuosittain luovuttavat yhteistyössä kotiseutuyhdistys Haapajärvi-Seuran ympäristötoimikunta sekä Haapajärven kaupunki ja seurakunta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...