Terveys

Askellus remonttiin

Koetinkiveksi ennakoimani viikonloppu hujahti yllättävän hyvin. Maanantaiaamun punnitus näytti, että laihduttamisen osalta terveysremontti edistyy toistaiseksi hyvin aikataulussa. Vähän kyllä haikeutta vielä nostaa mieleen, kun pullalautasen näkee.  Mutta pullattomaan elämään taitaa olla pakko tottua!
Aamulenkit jäivät viikonloppuna väliin, mutta lauantaina iltapäivällä reippailtiin Emman kanssa metsäautoteillä puolentoista tunnin verran. Sunnuntai-iltapäivän retki venähti kahteen tuntiin ja kymmeneen minuuttiin. Illalla jalkoja vähän särki, mutta hyvin sain nukuttua. Sunnuntaiaamuna heräsin vasta kymmenen maissa, mutta siitä huolimatta jo iltayhdeksältä olin valmis unten maille.
En varsinaisesti tee lenkkiä, vaan etenen tiettyä reittiä vaikkapa tunnin ja palaan sitten samaa tietä takaisin. Sunnuntaina paluumatkalla katselin omia jälkiäni ja totesin, että aikamoista hiihtämistä on meikäläisen meno ilman suksiakin. Ei siinä jalka paljon nouse, joten askelluskin joutui remonttiin. Kunpa vielä ryhdinkin muistaisi pitää ojennuksessa!
Nyt siis yritän tsempata itseäni vähän reippaampaan lenkkeilyyn.  Viime talvena innostuin hetkeksi jopa intervalliharjoittelusta, jonka pitäisi sulattaa kehon rasvoja ja myös alentaa verenpainetta huomattavasti tehokkaammin kuin matalatehoinen rasvanpolttoliikunta. Muutaman kerran juoksin 6×30 sekuntia niin rivakasti kuin jaksoin ja pidin toistojen välissä parin minuutin levon.  Tällaisia sarjoja suositellaan tehtäväksi vain korkeintaan kolmesti viikossa, mutta jotenkin ne vain ”unohtuivat” minulta kokonaan.
Mutta uskaltaako sitä enää kuusikymppisenä kovin rankkoja spurtteja aloittaa ilman perusteellista lääkärintarkastusta?

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...