Terveys

Hieman helpotusta

Marita/Kaikkeen tottuu, niin tähän niukemmilla eväilläkin elämiseen. Uuden viikon myötä siirryin detoxista normaaliin ruokavalioon ja  olen hieman helpottanut ruokien tarkkailua. Ihan mukavalta tuntuu, ja painokin on edelleen laskusuunnassa.

Alunperin aikeena oli pudottaa terveellistä puolen kilon viikkotahtia, ja siinä aikataulussa edelleen olen, vaikka ensimmäinen viikko olikin reilumpaa menoa. Nyt voin jo syödä ruisleipääkin, mutta juustoviipaleet ovat entiseen verrattuna ohuita. Herkkuja edelleen karttelen.

Vieläkään ei ole hiihtokelejä, vaikka niitä malttamattomana odottelen, eli sisällä pääosin pusketaan. Joogan ja pilateksen lisäksi käyn uimassa/vesijuoksemassa kerran viikossa. Ja happea pitää haukata lenkillä, kun sää vain on siedettävä. Katsotaan mitä näillä eväillä kevään aikana irtoaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...