Terveys

Hiukan lepsuilua

Timo/ Ensimmäinen viikko on nyt takana ja paino on lähtenyt alenemaan tavoitteen mukaisesti. Täydellisesti se ei kuitenkaan mennyt, sillä lisäruokailussa on tullut langettua sellaisiin herkkuihin, joista olisi pitänyt pysyä erossa. Liikunnan osuus pakkasessa ei myöskään ole ollut riittävä. Toivottavasti ilmat lauhtuvat ja sataisi lunta, että pääsisi lenkille ja hiihtämään, jota olisi tarkoitus alkaa tehdä muutamien välivuosien jälkeen. Ryhmän jäsenten innokkuus auttaa tästä jatkamaan tehokkaammin.

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...