Terveys

Hiukan vielä opettelua

Timo/Nyt tämä alkaa edetä jo hiukan paremmin, kun on päässyt näistä alkupaineista. Ruokailu on ollut terveellistä aamupuuro, kasviksia, keittoja, kalaa, broileri yms. Illalla jääkiekkokatselussa olen alkanut syödä omenaa, kesällä kerättyjä marjoja puolukoita, mustikoista ja mansikoita. Tämä painon putoaminen on jo vaikuttanut verensokeriarvojen alenemisella. Ilmojen lämpeämistä odottelen, sillä vaikka paino on pudonnut odotusten mukaisesti, niin liikunta on jäänyt liian vähiin sillä pakkanen on pitänyt lenkkeilyn liian vähänä. Itse en ole koskaan käyttänyt kuntosaleja, vaan liikkuminen on ollut kävelyä, hiihtoa, pyöräilyä yms. Kiitokset myös kaikille jotka ovat kannustaneet ryhmäämme.

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...