Terveys

Huumasta arkeen

Vuokko/Viime viikolla tuntui, että tämähän käy kuin leikiten. Nälästä ei tietoakaan ja kilot tuntuivat haihtuvan melkein kuin itsestään. Laskeskelin jo, että huhtikuussa voisin olla jo kymmenen kiloa keveämpi. Kunnianhimoinen tavoitehan on neljä kiloa miinusta.
Tänä aamuna putosin pilvistä niin että tömähti. Lukema oli viime torstaiaamusta noussut puolen kilon verran. Mutta ei hätää, nyt ollaankin sillä realistisella ja terveellisellä uralla. Tähän mennessä keskiarvoksi tulee nimittäin miinus 600 grammaa viikossa, kun suositus kai on noin 500 grammaa. Siltikin vähän sapettaa. Pientä lipsumista syömisten kanssa viikonloppuun nimittäin mahtui, mutta vehnäset olen edelleenkin onnistunut kiertämään.
Loppuelämää ajatellen täytyy palailla siihen normaalimpaan ruokavalioon eli isännän kanssa suurinpiirtein samoihin eväisiin. Omia annoksia vain pienemmäksi.
Kummallekin meille tekisi hyvää popsia enemmän porkkanoita ja muita kasviksia. Pakastintakin pitää muistaa vailentaa. Eilen herkuttelin vadelmarahkalla. Omaatuntoa taltutin korvaamalla enimmän osan normaalisti käyttämästäni vaniljakastikkeesta parilla vatkatulla kananmunalla ja sokerin stevialla.
Verenpaine oli viikko sitten illalla lähes normaalilukemissa. Jospa nyt ottaisin ohjelmaan myös lihaskuntoa kohottavaa liikuntaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...