Terveys

Jo helpotti

Marita/ Neljän detox-päivän jälkeen voin huokaista, että nyt  helpotti. Tiistai-iltana ja vielä keskiviikkopäivänä olin valmis lyömään kinttaat tiskiin ja luopumaan koko kuurista. Päätä särki ja olo oli niin väsynyt, ettei pää tahtonut harteilla pysyä.

Kuona-aineet olivat lähteneet liikkeelle ja tekivät olon tukkoiseksi. Samaan aikaan vihoitteli uintireissun ärsyttämä olkapää ja yöunet olivat surkeita. Oli pakko ottaa särkylääkettä.

Torstaina olo helpotti ja perjantaiaamun koittaessa virtaa on jo entiseen malliin. Samantien päätin, että jatkan kuuria vielä toisen viikon ennen kevyeen ruokavalioon siirtymistä.

Sen verran jouduin kuurista lipeämään, että keskiviikosta lähtien olen juonut reilun desin kahvia päänsäryn lievittämiseksi. Vaihtoehtona oli napata taas särkylääkettä, mutta siitä maksa ei tykkää, kun tarkoituksena oli sitä puhdistaa.

Siinä mielessä kuuri on jo auttanut, että makeanhimo on hävinnyt. Pullaa on jo helppo vastustaa, eikä  muitakaan mielitekoja ole ollut. Tämä taitaa olla minulle sopiva keino päästä terveelliseen ruokavalioon.

Torstai-iltana Yle Teemalla tuli tiededokumentti paastosta ja sen parantavasta vaikutuksesta. Se hätkähdytti ja pisti miettimään omaa suhdettaan ruokaan. Katsokaa ihmeessä dokumentti Areenasta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...