Terveys
Jokohan repsahtaisi?!

Jokohan repsahtaisi?!

Tiukka detox-kuuri alkaa olla lopuillaan ja on aika siirtyä kunnolliseen ruokavalioon. Kuuri on ollut todella opettavainen.  Arvatkaapas mitä olen  unelmoinut eniten? Jälkiuuniruisleivästä, jonka päälle saa laittaa ohuen siivun juustoa! Nytkin sylki valuu suupielestä, kun ajattelen.
Opetus yksi: kun herkut karsitaan ja  ruokaa saa niukasti, oikea ruokaa alkaa maistua tosi hyvältä.

Makeanhimo on hellittänyt lähes tyystin. Kun sokerisia herkkuja ei koko aikaa syö, maistaa makean paremmin hedelmistä ja vaikkapa luomuporkkanoista.
Opetus kaksi: ei makeaa mahan täydeltä

Kahvista en kuurin aikana kokonaan kieltäytynyt. Töissä olen juonut desin verran kaksi kertaa päivässä. Ensin mukillinen vihreää teetä ja päälle desi kahvia. Toimii hyvin ja aion jatkaa edelleen. Maha ja suolisto ovat paljon paremmassa kunnossa.
Opetus kolme: huonoista tavoista voi päästä eroon, eikä itsehillintä ole pahitteeksi.

Detox-kuurin aikana en ole laskenut kaloreita, vaan syönyt aina kun on nälkä. Paino on tasaisesti tippunut, eikä nälkä ole piinannut.  Nyt aion kuitenkin repsahtaa kunnolla! Viikonloppuna aion syödä sen kuolaamani ruisleivän.

Kuvassa perjantain eväät, kanavokkia ja salaattia. Ei hassumpaa detox-ruokaa. Viikonloppuna pitäisi miettiä loppuelämän eväitä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...