Terveys

Keitoilla herkuttelua

Vuokko/Paino on taas sen nousupiikin jälkeen lähtenyt laskuun. Samoin verenpaine on edelleen matkalla kohti ihannelukemia.
Pullasta ei enää tarvitse tehdä numeroa, koska se mieliteko on ainakin toistaiseksi jäänyt pois. Sokeripalan pistän joskus suuhun kahvin mausteeksi, mutta ihan sellaisenaankin kahvi menee.
Tomaattikeitostani tykkään, sitä olen lapponut noin joka toinen päivä. Vähärasvaisella naudan jauhelihalla höystetty juureskeitto on suurta herkkua, samoin lohikeitto. Hernekeitollakin yhtenä päivänä herkuttelin. Hyviä terveysruokia nämäkin keitot, kunhan vain ei sorru santsiannoksiin. Ruisnäkkäri maistuu hyvältä sellaisenaankin, mutta joskus sipaisen päälle rasvaakin. Juustot eivät ole tähänkään asti vatsalleni sopineet.
Makeanhimonkin tyydyttävät täysin kotikylän viljelijän tuottamat luomuporkkanat sekä appelsiinit ja omenat. Pakastetut marjat eivät vieläkään mene ilman lisämakeutusta.
Aamulenkit jatkuvat, paitsi viikonloppuisin, jolloin teen päivällä vähän pidemmän reissun. Nyt pitäisi panostaa myös lihasten treenaukseen, mutta kun se on niin tylsää… Kokeilisinkohan kuitenkin hiihtoa, tuon oikuttelevan olkavarren uhallakin?

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...