Blogit
Keittiölle uutta ilmettä

Keittiölle uutta ilmettä

Keittiöitä voi uudistaa monin tavoin pienelläkin rahalla. Muutaman yksinkertaisen muutoksen avulla keittiösi saa uuden ilmeen, ja pääset nauttimaan toimivammasta ja tehokkaammasta tilasta. Mikäli kaappitilaa ei tarvita paljon, voi muutaman yläkaapin korvata avohyllyllä ja alakaapin ovet voi korvata verhovaijerilla ja verholla.
Mikäli keittiössä on runsaammin tilaa,  voit samalla tuunata pöytälevystä ja irtojaloista saarekkeen ja halutessasi päällystää sen mökkipaneelilla ja laitaa verhon.

keittio:kuviot
Vaihda kaappien ovet

Kaappien ovien vaihtaminen tai vanhojen tuunaaminen muuttaa keittiön ilmeen hetkessä. Lisäksi se on helppoa ja käy myös meiltä naisilta.
Mikäli ovien vaihto tuntuu työläältä niin vanhoja ja vielä ihan käyttökelpoisia kokonaisia keittiöitä löytyy mm. Kirpputoreilta tai netistä.
Rungot on yleensä samaa standardia ja koot täsmää mutta poikkeuksen tekee kylläkin 70- luvun keittiöt. Niihin suosittelen vanhan oven ja laatikoston etusarjan tuunaamista, koska uusia on aika vaikea löytää.

Ovien tuunaamiseen voi käyttää maalia tai jopa tapettia. Muutama malli löytyy täältä
https://www.livingstonekodit.fi/sisustus/18-tapaa-uudistaa-kaapistojen-ilmetta/

Tapetin päälle on hyvä laittaa lakkakerros. Itse tuunasin ovet erääseen kohteeseen laittamalla listat ja salmiakkikuvion ohuesta koivuvanerista keskelle, pientä hiontaa hiomasienellä ja maali päälle niin maalaisromanttinen ovi oli valmis.

keittio:uudet ovet

Työtason vaihto

Työtasotkin voi vaihtaa aika näppärästi.Työtasoksi käy ikievy tai puinen liimalevy joka on hyvä valinta. Paikallinen työkeskus leikkaa sen määrämittaan tai heiltä voi myös tilata mittojen mukaan liimalevyn, jolloin voi vaikuttaa levyn paksuuteen.
Valmiita liimalevyjä on muun muassa rautakaupoissa. Käsittele pinta vahalla tai työtaso öljyllä ja uusi käsittely aika ajoin.

Vaihda vetimet

Jopa vetimien vaihto vaikuttaa merkittävällä tavalla keittiön ulkonäköön. Niiden vaihto on yksinkertaista, sillä useimpien vetimien porausreikien väli on sama.
Vetimet voi tehdä itse vaikka valamalla betonista.  Ohjeet tekemiseen löytyy täältä eilentein.com Ja muottina käy ihan mikä vaan, vaikka ruususaippuamuotit.

2 kommenttia

  1. ansu 9.1.2014

    Keittiön uudistamisessa kannattaa huomioida että mikäli et asu omistusasunnossa, vaan vuokra-asunnossa, kannattaa kysyä isännöitsijän/vuokranantajan lupa.
    Aika usein luvan saa ja jopa maalitkin 🙂

  2. ansu 17.1.2014

    Esimerkiksi tori.fi stä löytyy aika montakin hyvää keittiötä tällä hetkellä. Käykääpä tsekkaamassa

    http://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/rakentaminen_ja_remontointi?ca=2&st=s&st=k&st=u&st=h&st=g&w=1&cg=3090&c=3095

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...