Blogit
Keittiön välitila remonttiin

Keittiön välitila remonttiin

Keittiön välitilaan on olemassa paljon erilaisia pinnoitevaihtoehtoja. Valitse omasi ja uudista keittiön ilmettä nopeasti ja helposti.

Mikäli sinulla on keittiössä jo entuudestaan laatat mieti muuttuuko välitilan ilme laattojen väriä tai saumaväriä muuttamalla. Markkinoilla on olemassa hyviä laattamaaleja jotka kestävät kovaakin kulutusta. Katso esimerkiksi Pintanikkarit.fi

Tapettia ja kuvia vaikka lehdistä

Välitilassa voi käyttää myös erilaisia kuvia tai tapetteja lasin tai pleksin takana.  Tee-se-itse vaihtoehdoiksi sopivat laminoidut lehtileikkeet, suosikkireseptit lasin tai muovilevyn taakse.

Metallia, kiveä, laminaattia

Metalli sopii myös taustaksi. Materiaalivaihtoehtoina käytetään useimmiten ruostumatonta terästä. Markkinoilla on myös kauniita kivijäljitelmälaattoja, mutta lieden taakse on hyvä laittaa roiskeita suojaamaan lasi pintaan. Ja jos haluaa oikein rouheisen pinnan, niin  laastia  voi rapata sinne-tänne-tekniikalla ja lakka päälle.

Välitilan laminaatit tai jopa lattialaminaatit (markkinoilta löytyy tosi laaja valikoima) soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen, saumaukseen on hyvä käyttää siihen kuuluvaa saumausainetta jotta pinnasta tulee vesitiivis.

Laatat
Kitchen board valmistajalta löytyy juuri välitilaan tehty levy, jonka suositushinta on noin 75-100 euroa. Näppärä vaihtoehto välitilan ratkaisuksi. Malleja on monia ja asennus voidaan tehdä myös suoraan laattojen päälle.
Levy asennetaan liimamassalla ja ruuveilla, ja asennus onnistuu keneltä vain. Saumoihin levitetään liimamassaa.
Malleja noin 10, ja niitä saa viikon toimitusajalla  esim. Haapajärven Rautiasta.

Samoja laattoja löytyy myös kylppäriin ja huomaa ettet tarvitse mitään eristeitä erikseen…laatat seinään ja valmista tulee. Valmistaja lupaa 15 vuoden takuun laatoille.

Paneeli ja maali

Puolipaneeli on myös helppo ja nopea ratkaisu jolla teet nopeastikin uuden pinnan. Myös hyvin valittu maalipinta kestää pintapesua, mutta ei loputtomiin rasvatahroja. Käyttökelpoinen maali on esimerkiksi märkätilaan soveltuva maali.
Eli vaihtoehtoja on monia. Nyt vain pitäisi valita omaan keittiöön ja teeman sopiva vaihtoehto. Itse laitoin välitilaan paneelia koska puusepällä pitää olla vain puuta ja pintaan peittävä puuvaha ja huoltokäsittely tarvittaessa.

1 Kommentti

  1. ansu 21.1.2014

    Nämä välitilan remontit onnistuu hyvin naiseltakin ja johon ei välttämättä miehistä apua tarvita. Paikalliset liikkeet kyllä leikkaavat määrämittään pleksit ja lasit hyvin mielellään ja asennukseen saat kyllä paikallisilta rautakaupoista hyvät työvälineet ja niksit.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...