Urheilu
Kun Jixy häntäänsä pyöräytti…

Kun Jixy häntäänsä pyöräytti…

1970-luvulla raviradoille ympäri maata väkeä veti reisjärvinen ihmetamma Jixy, jota treenaten Juhani Saarasen 70-luku vierähti aika tarkkaan. – Se vain oli niin mielenkiintoista. Ja toihan Jixy myös leipää pöytään, Juhani pohtii. Ei siis ihme, että Unto Kinnulan Jixystä ja Juhanin isästä Matti Saarasesta maalaama taulu on Juhanin ja Sirpan kodissa kunniapaikalla.
Matin ja Juhanin työnjako oli, että poika lenkitti ja isä ohjasti raveissa.
Temperamentikas hännänheilautus taitaa olla se yleisimmin mainittu Jixyn tavaramerkeistä. Jotain luonteeseensa lienee ”mummoltaan” perinyt myös Jixyn tyttärenpoika Sweet Action. Näin ainakin ruunan omistaja ja kasvattaja Jarno Saaranen päättelee.
100 vuotta täyttävän Keski-Pohjanmaan hevosjalostusliiton juhlavuoden ja alueen kuuluisuuden, Jixyn, kunniaksi jututimme Saarasia ja Reisjärven Hevosystävien puheenjohtajaa Raimo Saarelaa sekä liiton puheenjohtajaa Aarre Virkkalaa.

Maanantain Maaselkä tarjoaa hevosasiaa kahden sivun verran.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa

SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa


SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa

Haapajärvinen salibandyseura SC Lääderi perustettiin viime vuonna ja se lähti avauskaudellaan pelaamaan salibandyn 5.divivioonassa. Kausi meni joukkueelta pelillisesti hyvin, sillä joukkue saavutti sarjakaudella 12 voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Tämä tiesi heti lohkon ykköstilaa ja...

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...