Uutiset
Kuninkaidenkin harrastus

Kuninkaidenkin harrastus

Reisjärvinen radioamatööri Osmo Salo innostui harrastuksesta lähes 50 vuotta sitten, eikä into ole laantunut. Hän on ollut puheyhteydessä kaikkiin maapallon maihin ja ainakin yhteen kuninkaaseen.
Yhteydet toisiin radioamatööreihin pelaavat sekä puhumalla että sähköttämällä, jota edelleenkin käytetään yleisesti DX- eli kaukoyhteyksissä ulkomaille.  Vierailu Salon kotona paljasti, että radioamatööriharrastus on paljon muutakin kuin kuuntelemista ja puhumista.

Lue Osmo Salon kokemuksista torstain Maaselästä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...