Terveys

Lähtölaukaus on pamahtanut

Timo/Tämä meidän painonhallintaryhmän avaus sattui kannaltani juuri oikeaan aikaan. Kakkostyypin diabetestä sairastavana liikun suhteellisen paljon päivittäin. Joulukuun liukkaus ja herkulliset ateriat olivat taas kerran nostaneet painoa. Tämän takia nyt 12 viikon tavoitteena minulla on pudottaa sitä viisi kiloa.Kaatuminen uudenvuodenaattona hiukan lykkäsi liikuntaa, mutta nyt se alkaa taas sujua normaalisti.

Painoni nousuun vaikuttaa paljon iltaisin seurattavat urheilulähetykset, joiden aikana aina tahdon sortua jatkuviin lihottaviin välipaloihin. Nyt ne pitäisi jäädä pois, jotta tavoite toteutuisi. Ruokailu meillä on jo pitkään ollut terveellistä laihduttajavaimoni tekemänä aamupuurosta lähtien. Ryhmässä laihduttaminen minulle on uutta, mutta hyvä, kun näkee säännöllisesti saman tavoitteen jakavia ihmisiä ja heidän edistymistään, niin omassa tavoitteessa kilpailutilanteen vuoksi on helpompi pysyä.

 

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...