Terveys
Nyt se alkaa!

Nyt se alkaa!

Marita/ Nyt jos ei koskaan. Viime kevään jälkeen paino on pikkuhiljaa hiipinyt ylöspäin, eikä loppua tule, jos ei tartu tositoimiin. Tiedän, että kolesterolit ja verensokeri hyppäävät kattoon, selkä reistaa ja polvet paukkuvat, jos jotain ei tee heti.

Joulun aikaa suklaata upposi kiitettävästi ja muutkin herkut maistuivat, eikä makeanhimo ole vieläkään hellittänyt. Siksi ajattelin kokeilla aluksi viikon tai kahden detox-kuuria, jolla makeanhimosta pitäisi päästä. No aloitettu on. Parin päivän aikana olo on ollut surkea. Päätä särkee ja veto on poissa. Mutta jospa se kohta helpottaa niin kuin kuurissa luvataan.

Detox-kuurin pitäisi auttaa  laihtumisen alkuun. Ruokavalio vaikuttaa positiivisesti rasvanpolttoon, sillä kun maksan toiminta elpyy ja haitta-aineiden kuorma laskee, maksa parantaa rasvanpolttoa. Näin ravitsemuksen asiantuntijat arvioivat.

Detox-kuurilla puhdistetaan maksaa ja suolistoa. Kun mahan kanssa on ollut ongelmia, voin samalla testata johtuvatko ne kahvista tai joistakin ruoka-aineista, joita epäilen.

Detox-kuurista löytyy netistä paljon tietoa. Tässä muutama linkki.

http://www.huippukuntoon.fi/ravitsemus/luonnollinen-detox

http://www.kauneusjaterveys.fi/artikkeli/puhdistaudu-detoxilla

Detox-kuureissa on monia vaihtoehtoja, mutta itse aion välttää kovetettuja rasvoja ja voita, teollista ruokaa, punaista lihaa, kahvia, mustaa teetä, alkoholia, sokeria ja kotimaisia viljatuotteita. Luonnonjugurttia aion käyttää, että maitohappobakteereita riittäisi. Samoin hieman kauraleseitä ja -hiutaleita kuidun lisäämiseksi.

Detoxin aikana syödään runsaasti tuoreita kasviksia, salaatteja, marjoja ja hedelmiä. Kaloreita ja ruokamääriä en aio laskea, sillä on täysi työ karsia ensin ruokavaliosta höttö pois.

Kuuria  jälkeen olisi tarkoitus jatkaa normaalin ruokaympyrän suosituksilla turhia kaloreita välttäen. Toivottavasti näillä opeilla irtoaa  viisi kiloa läskiä kevään aikana. Se olisi tavoite. Liikuntaa aion jatkaa entiseen tapaan 3-4 kertaa viikossa.

Pilapiirros:  Markku Mäkelä

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...