Uutiset

Poliisi huolissaan huumekuskeista

Poliisi on huolissaan huumekuskien kasvavasta määrästä. Kenttäjohtaja Kari Kallunki kertoo, että  huumausaineitten ja ei-reseptillä hommattujen huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena ajavien autoilijoiden määrä on lisääntynyt Jokilaaksojen alueella.
– Tälläisiä kuljettajia jää viikottain kiinni, ja parhaimpina viikkoina useita.
Ajeluihin liittyy Kallungin mukaan usein järjettömiä anastusrikoksia tai poliisia karkuun ajamista.
–  Tämän buumin sivutuotteena ilmenee  itselle ja sivullisille hyvinkin vaarallista käyttäytymistä.
Poliisi lupaakin, että huumekuskien kiinni saamista tehostetaan lähiaikoina.
Poliisi muistuttaa, että aina kun moottoriajoneuvon kuljettajalta löydetään verikokeessa huumausaineita ja/tai huumaavia lääkeaineita määrältään yli reseptilääkkeiden hoitotason, niin hän syyllistyy aina vähintään tavalliseen rattijuopumukseen riippumatta siitä todetaanko kuljettajalla toimintahäiriöitä vai ei.
Viimeksi poliisi pysäytti perjantai-iltana Ylivieskassa auton, jonka kuljettaja puhalsi nollat, mutta  huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...