Uutiset

Poliisi huolissaan huumekuskeista

Poliisi on huolissaan huumekuskien kasvavasta määrästä. Kenttäjohtaja Kari Kallunki kertoo, että  huumausaineitten ja ei-reseptillä hommattujen huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena ajavien autoilijoiden määrä on lisääntynyt Jokilaaksojen alueella.
– Tälläisiä kuljettajia jää viikottain kiinni, ja parhaimpina viikkoina useita.
Ajeluihin liittyy Kallungin mukaan usein järjettömiä anastusrikoksia tai poliisia karkuun ajamista.
–  Tämän buumin sivutuotteena ilmenee  itselle ja sivullisille hyvinkin vaarallista käyttäytymistä.
Poliisi lupaakin, että huumekuskien kiinni saamista tehostetaan lähiaikoina.
Poliisi muistuttaa, että aina kun moottoriajoneuvon kuljettajalta löydetään verikokeessa huumausaineita ja/tai huumaavia lääkeaineita määrältään yli reseptilääkkeiden hoitotason, niin hän syyllistyy aina vähintään tavalliseen rattijuopumukseen riippumatta siitä todetaanko kuljettajalla toimintahäiriöitä vai ei.
Viimeksi poliisi pysäytti perjantai-iltana Ylivieskassa auton, jonka kuljettaja puhalsi nollat, mutta  huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Kauppiaaksi kotikaupunkiin

Kauppiaaksi kotikaupunkiin


Kauppiaaksi kotikaupunkiin

Jo Oulun ylipistossa kauppatieteitä opiskellessa Samuli Aholaa kiinnosti yrittäminen ja kauppiaan ura. Yliopistolla vierailleelta Keskon edustajalta hän kyseli kauppiaaksi ryhtymisestä ja sai neuvon hakeutua vähäksi aikaa kauppaan töihin ja kuulostella miltä se tuntuu. Viola Kantola opiskeli...

Anne ja Antti vaihtavat vapaalle

Anne ja Antti vaihtavat vapaalle


Anne ja Antti vaihtavat vapaalle

Ennen eläkkeelle jäämistä pidetään yleensä lomat pois alta. Kauppias Antti Joensuu laskee, että hänen täytyisi lomailla reilut neljä vuotta ennen kuin aloittaa eläkepäivät. - Jos lomaa on pitänyt pari viikkoa vuodessa, on aika paljon rästissä, Antti virnistää. Olipa sitten lomaa tai...

Markkinoilta ei osaa olla poiskaan

Markkinoilta ei osaa olla poiskaan


Markkinoilta ei osaa olla poiskaan

Ylivieskalaiset Eija ja Jorma Hihnala ovat pariskunta, jonka melko varmasti tapaa markkinoilla, olivatpa ne missä päin Suomea tahansa. Heillä on myös pitkä kauppiasura taustalla. - Pidimme Ylivieskassa 40 vuotta Muoti-Aitta -nimistä liikettä. Kesäisin me kiersimme maata markkinoilla...