Terveys

Työtehoa hakemaan

Vuokko/Omaan terveysprojektiini iso tavoite ja kannustin löytyi henkiseltä puolelta. Toivon, että kilojen pudottamisessa mahdollisesti saamani onnistumisen kokemus auttaisi palauttamaan huolestuttavan alas rapisseen työtehon ja sen takia vajonneen itsetunnonkin.
Laihtumistavoitteekseni olen asettanut neljä kiloa, eli maaliskuun lopussa pitäisi painon olla samoissa lukemissa kuin samaan aikaan vuosi sitten. Se tarkoittaa, että erittäin kovaa luonteenlujituskoulutusta on luvassa.
Viime talvena lenkillä liukastuin kerran sen verran ikävin seurauksin, että hiihtokausi tyssäsi alkuunsa. Kuntoilu jatkui pitkillä kävelylenkeillä koiran kanssa. Tomaattikeitto- ja näkkärikuurilla pari kiloa painosta talven aikana hupenikin. Olkavarsi oikkuilee edelleen, joten liikunta jatkuu ainakin vielä tässä vaiheessa kävelypainotteisena.
Jauheesta tehty tomaattikeitto on ihan hyvän makuista, muttei varmaankaan mitään terveysruokaa. Siksi päätin nyt kokeilla rinnalla myös viili- ja graavilohiaterioita. Tuleehan noista ainakin kalsiumia, proteiineja ja niitä hyviä rasvahappojakin. Suolasta kylläkin koituu terveellisyyteen miinusta. Isokin miinus, koska verenpainettakin pitää saada alemmaksi.
Radikaalein muutos tulee kahvipöytään. Makeat leivonnaiset jäävät nyt historiaan. Näin myös säästän vatsaani vehnäsen tuomalta huonolta ololta. Kahvinjuonnin vähentäminen olisi myös paikallaan.
Aamuisesta kaurapuurosta vaihdan voisilmän keinotekoisesti makeutettuun mustikkasoppaan. Kokeilin jo imaista aamukahvin steviakuution läpi, mutta vähän liian hauras se sirkkupalaseen verrattuna on. Keinosokereita olen pyrkinyt välttämään, mutta tämän remontin alkuun saattamisessa vähän epäterveellisemmätkin keinot saavat kelvata. Muistan kyllä lukeneeni tutkimuksesta, joka todisti että keinotekoiset makeutusaineet eivät auta laihtumaan.
Kuntoremontin ensimmäisen aamun aloitin tavoistani poiketen puolen tunnin lenkillä koiran kanssa. Herätys aikaistui puoli kuuteen, mutta hyvältä tuntui käynnistää kone kirpakassa pakkasaamussa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...