Terveys

Urautuminen uhkaa

Vuokko/Onkohan se huono vai hyvä merkki, että enää ei ilman repsahduksia sujuneen päivän päätteeksi olekaan niin voittajan olo kuin oli viikko sitten? Tämä remonttielämä on nyt kyllä jotenkin ajautunut uriinsa ja arkipäiväistynyt.
Särmää elämään toi kuitenkin eilinen verenluovutuskeikka. Illan sai hyvällä syyllä vain lekotella, mutta seuraavana päivänä aamukuudelta vääntäydyin taas lenkille. Se taisi olla virhe, verenluovutuksesta kun oli ehtinyt kulua vasta 12 tuntia. Puolituntisen päätteeksi ylämäki meinasi olla liikaa. Pakahdutti ja hartioita painoi joku näkymätön punnus niin, että luulin jo pyörtyväni. Muutenkin oli vähän aikaan jotenkin tavallista töpperömpi olotila.
Nyt on taas kaikki hyvin. Viikonloppu on kuitenkin taaskin tärkeä merkkipaalu. Nimittäin ne monet monituiset kokeilemani kuurit yleensä ovat jääneet korkeintaan kahden viikon mittaisiksi, ja sunnuntai-iltana täyttyy tämän remontin toinen viikko. Nyt on lopetuskynnys onneksi korkea, aika moni kun tästä remontista sattuu tietämään. Eli kiitos kuuluu teillekin, jotka mahdollisesti näitä sepustuksiani luette!
Niin, elämäntapaahan tässä remontoidaan, enkä tosiaankaan halua rakentaa loppuelämääni tomaattikeiton, viilin, näkkärin ja graavilohen varaan! Nyt jo jäi tomaattikeittorasia työpaikan jääkaappiin odottamaan parempaa päivää, vaikka olinkin sitä jo rikastanut broilerilla. Onneksi oli varalla viilipurkki, päiväys tosin mennyt vanhaksi jo kaksi päivää sitten. Hyvää siitä kuitenkin tuli, kun vähän vatkasi ja sipulsi näkkileipämuruja sekaan.
Makeanhimo on jotenkuten hallinnassa, mutta ruokalistan monipuolistamiseen pitää paneutua.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...