Terveys

Vilustaa

Vuokko/Jo viitenä aamuna olen lenkkikaverini Emma-koiran kanssa uhmannut pakkasta ja tehnyt lupaamani puolen tunnin lenkin. Parin juoksupyrähdyksen jälkeen on ihan hiki noussut pintaan – turkishaalarin myötävaikutuksella. Mutta sitten päivällä alkaa vilustaa, ihan kynnet on sinisinä ilman värilakkaakin, ja illalla ei tahdo kuuman suihkun alta millään hennoa siirtyä pois.
Keinomakeutettua soppaa en enää saata syödä, vaan aamupuuro saa jälleen rasvasilmän. Muuten ruokavalio on ollutkin lähes rasvaton.
Nälkä ei ole vaivannut.  Eräänä päivänä töiden kanssa tuhratessa aika vierähti niin, että vasta iltapäiväkahvilla kahden aikaan huomasin, että aamupuuron ja kahvin jälkeen en ollut pistänyt suuhuni yhtään mitään. Kiireesti viilikuppi naamaan!
Johtuneeko tuo vilu pakkasesta vai siitä, että aineenvaihdunta on ravinnonpuutteessa hidastunut? Pitäisi muistaa vaikka hedelmiä popsia pitkin päivää.
Vilua lukuunottamatta en ole huomannut mitään kielteisiä vaikutuksia. Viime viikon päänsärkykin on kaikonnut ihan ilman lääkkeitä ja olo on hoikemman ja keveämmän eikä enää niin saamattoman tuntuinen. Tunsin jopa suurta ylpeyttä, kun ilman mitään vaikeuksia pystyin torjumaan työpaikan kahvipöytään ilmestyneen pullatarjoilun. Kaikki me neljä projektilaista se väistettiin. Tunnustan kuitenkin maanantain juttukeikalla sortuneeni vehnäseen, mutta eihän sitä kukaan kylässä liho.
Tämänaamuinen punnitus antoi lisää toivonkipinää onnistumiseen. Todellinen koetinkivi on kuitenkin viikonloppu, kun tarjolla on muutakin kuin se eväsrasiallinen tomaattikeittoa ja viilikuppi. Palataanpa asiaan maanantaina…

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...