Blogit
Voiko villasukilla parantaa maailmaa?

Voiko villasukilla parantaa maailmaa?

Varmasti monet tuntevat maailmanparantajaihmisiä. Entinen englanninopettajani yläasteella oli sellainen. Monet tunnit puhuimme maailman, erityisesti Afrikan tilanteesta ja siellä tapahtuvista asioista. Olen varma, että hänen sydämessään paloi ja palaa yhä halu tehdä maailmasta tasa-arvoinen, taata kehitys Afrikassa ja koulutus kaikille.

Eräs ystäväni lukiosta, vain vuoden vanhempi, on myös tälläinen maailmanparantaja. On mukana erilaisissa järjestöissä ja juoksee milloin minkäkin asian perässä ympäri Suomea vaikuttamassa asioihin. Useamman kerran olen miettinyt mistä hän löytää kaiken energian hoitaa opiskelunsa, harrastuksensa, ja vielä siinä sivussa vaikuttaa Haapajärven, Suomen ja maailman asioihin.

Nämä ihmiset tulivat mieleeni, kun näin hyttysen lentävän makuuhuoneessani. Keskellä tammikuuta.
Ensin äitini kanssa haaveilimme, että ehkä kesällä ei sitten ole niin paljon hyttysiä jos kaikki ovat jo munineet, ja nyt tulee pakkasta. Sitten havahduimme miettimään että mitä linnut syövät, jos hyttyset menetetään keskellä talvea?

Kaikille maailman ihmisille ei riitä ruokaa. Entäs sitten kaikille maailman linnuille? Ympärivuotista lintujen ruokintaa en ainakaan omalle pihalleni voi järjestää, se tekisi saalistuksen liian helpoksi kissalleni.

Silloin tällöin sisälläni herää maailmasta huolta kantava ja vähäosaisempien asioita murehtiva otus. Silloin on vaikea keskittyä mihinkään.
Siksi neulon äitini kanssa  kilpaa villasukkia SPR:n keräykseen. Siksi päätin, että otan opiskeluni tosissaan ja vaikuttaa asioihin, kun tiedän enemmän.
Siksi päätän yrittää nauttia hyttysistä ensi kesänä.

1 Kommentti

  1. heikkade 6.2.2014

    Moi Ellu :3

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...