Uutiset
Vuosi ja isäntä vaihtuivat

Vuosi ja isäntä vaihtuivat

Vuoden toisena päivänä hämärä ei tunnu hellittävän Kumisevan kylällä. Tulpon perheessä tihkusadetta ei ennätetä murehtimaan, sillä työtä on tiedossa koko päiväksi. Taneli Tulppo tutkii pitkää listaa asioista, jotka heti vuoden alussa on hoidettava. Viestiä pitää lähettää verottajalle, vakuutusyhtiölle, Melalle…
– Melkoinen paperisota on jo käyty ja se vain jatkuu, nuori isäntä huokaisee.
Pöydän toisella puolella istuva ”vanha” isäntä Taito Tulppo myöntää, että ilman Pro Agrian ja osuuspankin apua ei olisi selvitty. Niin paljon byrokratiaa sukupolvenvaihdokseen sisältyy.
Tulpon perheessä sukupolvenvaihdosta oli suunniteltu jo pitempään, ja tähtäimessä oli aluksi vuosi 2015. Suunnitelmia jouduttiin kuitenkin nopeuttamaan, kun Taiton Elvi-vaimo sairastui vakavasti ja joutui työkyvyttömyyseläkkeelle.
– Myös lakimuutos vaikutti siihen, että vaihdosta nopeutettiin, Taito kertoo.
Tämän vuoden alusta sukupolvenvaihdoksen ikäraja nousi 56 vuodesta 59 vuoteen. Lähes kaikki, jotka luopumista ovat suunnitelleet, kiirehtivät tekemään kaupat vuoden 2013 puolella.

Lue lisää sukupolvenvaihdoksesta seuraavasta printtilehdestä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...