Terveys

Eipä löysäillä enää

Marita / Viikonloppu muistutti taas, että hirmuisesti ei voi löysäillä tai jymähtää. Paino nimittäin. Perjantaina pidin herkkupäivän eli tein pitsaa ja siemaisin lasillisen punaviiniä. Lauantaina liikuin kovasti ja hyvältä näytti. Illalla tein sitten Heidin lähettämän terveellisen ohjeen mukaan (ei rsavaa, ei sokeria, ei vehnäjauhoja) omenapiirakan, joka oli  hyvää.  Ohjeessa ei kuitenkaan kehotettu lorauttelemaan päälle vaniljakastiketta!

No, kaksi herkkupäivää teki sen, että jumissa ollaan. Paino on tippunut 2,7 kiloa neljässä viikossa. Ihan aikataulussa siis olen vieläkin, mutta ottaa päähän, etten malta pysyä suunnitellussa ruokavaliossa. Olihan tarkoitus opetella syömään niin, ettei paino jatkossa sahaisi edestakaisin.

Sen olen huomannut, että mitä enemmän ikää tulee sitä vaikeampaa on painon pudottaminen ja erityisesti pitäminen halutuissa lukemissa. Hormonit kai sen tekee, että monella ikäiselläni naisella alkaa maha pömpöttää.  Mutta sitä vastaan taistellaan, vai mitä siskot!

Nyt on siis vuorossa kurssin kiristys. Ei mitään herkkupäiviä vähään aikaan!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...