Terveys

Herkkupäivä

Marita/Tässä kolmen viikon aikana olen ainakin oivaltanut sen, että ihminen ei  syö pelkästään nälkäänsä. Kun ruoan määrää ja laatua on joutunut vahtimaan, huomaa sen, kuinka paljon popsiikaan pelkän tavan vuoksi. Tai siksi, että on tylsää. Pelkkää tunnesyöppöyttä siis.

Koskapa tämä ruokavalio ei ole laihdutuskuuri, vaan kurssin oikaisu terveelliseen elämään, jonka pitäisi jatkua loppuelämä, liian niuhoksi ei saa ruveta. Niinpä olen antanut itselleni luvan pitää herkkupäivän kerran viikossa. Ensimmäinen oli perjantaina. Koskapa herkut pitää nyt pistää järjestykseen, mietin ankarasti, että mitä tekee mieli. Ei tehnyt mieli pullia, kakkua tai pitsaa vaan salmiakkia. Niinpä sitten tyhjensin ripeään tahtiin Mustan Pantteri shotin. Pussin kyljestä luin, että siinä humpsahti yli 500 kaloria, eli laihduttajan päivän kaloreista melkein puolet! Minun kokoiseni nainen saa syödä noin 1200-1500 kcal (liikunta huomioiden) vuorokaudessa, että paino tippuu puolen kilon viikkovauhtia.

Jostain tutkimuksesta luin, että herkkupäivä kerran viikossa voi antaa potkua painon putoamiselle. Jos energiaa tulee jatkuvasti niukasti, elimistö siirtyy säästöliekille. Kun antaa kunnon tujauksen tavaraa, koneisto käynnistyy. Maanantaiaamuna vaaka näytti, että ei siitä ainakaan haittaa ollut. Paino on pudonnut 2,4 kiloa eli aikataulussa ollaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...