Terveys

Kompurointiakin

Vuokko/Viikonloppuna paino ja paineet olivat edelleen laskusuunnassa sunnuntai-iltaan asti. Ystävän synttäreillä sitten sorruin siivuun herkullista täytekakkua ja vuokakakkupalakin livahti suuhun kahvin kera. Sen pikkuisen jäätelöpalan mansikoiden kera laskin ihan sallituksi herkuksi.
Maanantaiaamuna vaaka sitten näyttikin puoli kiloa enemmän kuin sunnuntaiaamuna, mutta aikataulussa vielä ollaan. Jatkossa pitänee kuitenkin pitää kylässäkin suuta tiukemmin supussa, viikot kun vierivät yllättävän nopeasti.
Pahan päivän varalle leipasin lauantaina ”terveyspullaa”, jota ei tosiaankaan vehnäseksi voi nimittää. Kauraryynejä, gluteenitonta jauhoseosta, ruisjauhoja, pellavansiemeniä, kananmuna, rasvatonta maitoa, vähän kasvirasvaa ja sokerin sijasta steviaa. Tulos kelpaa hätävaraksi juuri ja juuri, joten pakastimeen ne pullaset päätyivät – erittäin pahan päivän varalle.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...