Terveys

Pikkuisen harmittaa

Vuokko/Otinkokan viikko sitten liian kovan lisätavoitteen? Paino nimittäin jämähti lähes paikalleen.  Muutaman kerran lipsahdin tiukasta aterialinjasta, joten nyt ei auta kuin palata ruotuun.

Onneksi juuri on alkanut talvilomaviikko, eli nyt on mainio tilaisuus myös lisätä liikuntaa. Suunnitelmissa on kuitenkin myös junamatka Helsinkiin. Käytäväkävelyähän voi matkan aikana harrastaa, mutta ravintolavaunussa pitää tyytyä kaljupääkahveihin.

Matkustaminenkin on terveellinen elämys, koska junassa saa muutaman tunnin omistautua täysin itselleen eli syventyä hyvään romaaniin. Pitää muistaa kuoria muutama porkkana matkaevääksi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...