Terveys

Sattuma puuttui peliin

Vuokko/Viime tiistaista lähtien olen aterioiden lomassa lipittänyt kultapiiskuvettä puolitoista litraa päivässä. Äskettäin arpajaisista voittamallani hoitolahjakortilla nimittäin hankin munuaistenpuhdistuskuurin. Kultapiisku-uutteen lisäksi siihen kuuluu neljä imeskelytablettia päivässä. Kokeilen nyt, saanko jalkojen turvotusongelmaan apua lisäliikunnan ja tukisukkien lisäksi myös näistä luontaistuotteista. Neljän päivän aikana paino humpsahtikin alas puoli kiloa, eli ylimääräisiä nesteitä kehossa ilmeisesti vielä oli.
Tuosta edistysaskeleesta sain intoa pysyä viikonlopun tiukalla linjalla, liikuntaa vielä hiihdolla lisäten. Olympiahopeaa toki juhlistin lauantaina 100 kalorin jäätelöpuikolla ja sunnuntai-iltana kylässä herkuttelin maustekakkuviipaleella ja pienellä pikkuleivällä.
Viikonlopun liikunta-annos oli 3,5 tuntia kävelyä ja runsas tunti hiihtoa, josta puolet umpihankea vastaavassa kelissä juuri sataneen lumen pakkautuessa suksienpohjiin.
Vuodenpäivät oikutellut olkavarsi selvästi tykkäsi hiihdosta, mutta muuten taisi keho vastata ehkä turhan kovaan yrittämiseen siirtymällä säästöliekille. Vaaka nimittäin näytti maanantaiaamuna täsmälleen saman lukeman kuin lauantaiaamuna, vaikka viikonlopun päivittäinen kokonaiskalorimäärä pysyi 1200:n tienoilla.
Neljän viikon pudotus oli 3,1 kiloa. Pientä toivoa ilmassa on myös terveysprojektini päätavoitteesta eli työtehon noususta. Ote ainakin on jotenkin reippaampi ja iloisempi.
Menneen viikon mukaviin yllätyksiin kuului myös se vehnätön, sokeriton ja rasvaton omenapiirakka, jonka reseptin sain Heidi-ystävältä sähköpostiini. Kiitokset siitä! Koeleivonta nimittäin todisti, että terveellinen voi olla hyvääkin.

1 Kommentti

  1. Hanna 25.2.2014

    Työtehon alhaisuus voi johtua myös esim. tästä hiirestä ja näppiksestä…

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...