Terveys

Sulattelua suksilla

Marita/Viime viikolla pääsin ensimmäistä kertaa suksille, kun pari pakkaspäivää antoivat loistavan hiihtokelin. Ensimmäisellä lenkillä olo oli riemukas kuin keväällä laitumelle päässeellä vasikalla. Muistin taas, miten mukavaa hiihtäminen on ja miten monipuolista liikuntaa. Ei olis kuulkaa hätäpäivää, jos saisi hiihdellä. Se nimittäin kuluttaa älyttömästi kaloreita. Mutta tehokasta on vissiin uintikin ollut, sillä happi ei loppunut ylämäessäkään. Kunto on selvästi kohentunut joulun ajoista.

Onneksi sulattelin läskiä ladulla ennakkoon, sillä tytär piipahti ja leipoi lauantaina älyttömän hyvää juustokakkua. Ja minä tietysti söin. Tervetuliaisiksi leivoin perunarieskaa ja sitäkin söin enemmän kun lääkäri määrää. Yllätys maanantaiaamuna oli kuitenkin iloinen, kun toivottu puoli kiloa oli viikossa lähtenyt. Eli herkut nappasivat elimistön säästöliekin pois päältä. Loppuelämää ei tarvitse siis kaikesta hyvästä kieltäytyä! Jess!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...