Terveys

Tasapainoilua

Marita/Nyt alkaa tuntua siltä, että on löytynyt sopiva syömisen tahti. Nälkä ei vaivaa ja paino putoaa sen puoli kiloa viikossa, mikä oli tarkoituskin. Jos tämän älyäisi nyt pitää, niin ei pitäisi jatkossakaan olla ongelmia. Lisäisi vain vähän ruoan määrää, kun tavoiteltava paino on löytynyt.

Mitäkö sitten syön? Kaikkea muuta paitsi herkkuja eli sokerista ja vehnäjauhoista pysyn erossa. Leivän syöntiä olen vähentänyt ja maha tykkää. Punaista lihaa en aiemminkaan ole paljoa syönyt, mutta nyt vieläkin vähemmän. Kasvikset, hedelmät, kala ja kana maistuvat, samoin luonnonjugurtti.

Sen olen huomannut, että vaikka ulkona on harmaata ja synkkää, niin energiaa tuntuu olevan enemmän. Vieläkö kun tulisi kunnon hiihto- tai lenkkeilykelit.
Tällä mennään kevättä kohti…

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...