Blogit
Voimapaperilla uutta pintaa

Voimapaperilla uutta pintaa

Marmorointi 2Marmorointi 2

Lähellä sydäntäni ovat olleet erilaiset pintakäsittelyt ja tässä yksi aika varteenotettava ja helposti toteutettava tekniikka.
Kevään projektina aion tällä tekniikalla laittaa asuntoauton lattian uusiksi ja luultavasti yhden seinän wc-lavuaarin yläpuolelle kenties niin sanottuna marmorilaattana.

Tarvikkeet:
– voimapaperia, ruskeaa pakkauspaperia (remppapaperia)
– yleis/puuliimaa
– kaluste- ja terassiöljyä
– öljyvahaa puulattioille/ venelakkaa
– pensseli, pari kuppia, vaahtomuovinpala

Revitään paperista joko suorakaitaleen (lankku efekti) tai satunnaisia palasia (marmori).
Rypistele paperipalat, ja mitä enemmän rypistelet sen tummempi on lopputulos.
Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen kummin päin paperin liimaa. Voimapaperin eri puolet imevät väriä erilailla, alapuoli imee enemmän ja päälypuoli vähemmän.
Mikäli haluat elävän pinnan laita papereita molemmin päin.

Sekoitetaan kuppiin liimaa ja vettä eli 1/1. Toiseen kuppiin pelkkää vettä.  Levitetä liimavesiseosta paperin palalle (oikaise paperi), aseteta paikoilleen ja sitten toisesta kupista (samalla pensselillä) vähän vettä päälypuolelle (että paperi kastuu myös päältä).

Hiero kevyesti samalla paperia varovasti venyttäen kaikki ilmat pois että paperi liimaantuu tiukasti alustaansa. Älä hankaa liikaa koska paperi kuluu herkästi pinnastaan puhki. Pensseli on myös hyvä apukeino.
Paperit voi laittaa niin paljon reunoista päällekkäin kun itse haluaa, tämä korostaa efektiä.
Kun kaikki paperit on liimattu ja hierottu alustaansa annetaan pinnan kuivua kunnolla noin 24 h.

Levitä kalusteöljy vaahtomuovin palalla pitkin suorin vedoin. Vaahtomuoviin saa kerrallaan tarpeeksi terassiöljyä . Pinta kannattaa lopuksi pyyhkiä kuivalla rätillä niin, ettei siihen jää ylimääräistä öljyä.
Anna pinnan kuivua vähintään 48 tuntia . Pinnan on oltava kuiva ennekuin levität pintakäsittelyaineen.

Vahaa/lakkaa levitetään kolme kerrosta. Tarkista kuivumisaika purkin kyljestä. Pintakäsittely antaa pinnalle halutun kiillon ja kestävyyden.
Tällä tekniikalla voit päällystää lattiat, seinät ja kalusteet.
Tämä on hauskaa puuhaa ja perheen pienemmät lapset voivat myös osallistua remppaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...