Terveys

Ei makeaa mahan täydeltä

Marita/Käväisin tänään juttukeikalla veteraanikerhossa, jossa juteltiin ikäihmisten terveellisestä ravinnosta. Siellä minulta kysäistiin, että miten pidän kurissa makeanhimon. Ihan piti miettiä, mutta sitten oivalsin, että terveellisen ruokavalion myötä se on helpottanut. Oikeastaan se hävisi kahden ensimmäisen viikon aikana, kun kokeilin detox-ruokavaliota.

Nyt uskonkin, että mitä enemmän makeaa syö sitä enemmän sitä tekee mieli. Jonkinlainen riippuvuus siihen tulee. Toinen tieteellisesti todistettu seikka on se, makeanhimo voi iskeä jos on puutetta hivenaineista. Kasvivoittoisesta ruokavaliosta vitamiineja hivenaineita irtoaa hyvin, joten itse ruokavaliokin auttaa makean tuskan taltuttamisessa.

En minä tyystin totaalikieltäytyjä ole. Sunnuntaina vietettiin siskontyttären 11-vuotispäivää ja tietysti söin kakkua. Työkaverin synttärikahveja tiistaina juodessa söin reilun puolikkaan leivoksen. Tämä ei vielä ruokavaliota kaada, sillä muina päivinä olen syönyt ihan terveellisesti. Kun miettii sitä, että terveellistä elämää pitäisi pystyä jatkamaan loppuikä, ei kaikesta voi kieltäytyä. Eihän sitä kestä kaverit eikä oma päänuppi.

Painoa oli alkuviikon punnituksen mukaan tippunut 6 kiloa ja silloin pistin jarrut päälle. Enempää en halua laihtua, ettei rupsahda kovin kurjan näköiseksi. Nyt olen painoindeksin mukaan normaalipainoinen ja se riittää.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...