Terveys

Ensipyrähdyksen loppusuoralla

Vuokko/Sunnuntaina säikähdin, että joko on muori korpuksi kuivahtamassa. Posket ovat kuin hiekkapaperin karkeampi puoli ja somasti punoittavatkin. Koska rasvaa vielä kehossa kuitenkin näyttää jäljellä olevan, tulin siihen tulokseen, että aurinko ja terävä viima tekivät tepposensa. Väliojan koulun pihamaalla  kevätriehassa nimittäin vierähti kolmatta tuntia mukavasti, ja kun sen päälle kotona kävin vielä tunnin lenkillä, taisivat poskipäät kärähtää.

Kuntoremontti – tai paremminkin sen ensipyrähdys – on edennyt loppusuoralle. Nyt on kohta kolme viikkoa paino kieppunut samoissa lukemissa, mutta jospa sittenkin vielä kevään kuluessa yritän hiukan nipistää pois. Pääasia kumminkin, etteivät kilot hiipisi takaisin eikä  reipastunut ote muutenkaan herpaantuisi.

Ehkä elämänmeno on jo tälle uudelle uralle asettunut, koskapa uutta raportoitavaa en juurikaan keksi. Jonkinlaisesta elämäntavan muutoksesta kertoo ehkä sekin, etten juuri nyt pode kovin huonoa omaatuntoa, vaikka perjantaina töiden jälkeen herkuttelin pitsaneljänneksellä, lauantaina Kuonalla pyttipannulla ja vohvelikahveilla ja sunnuntaina Reisjärvellä karaokekonsertin väliajalla pusukahveilla.  Eli tänään on sitten oltu enemmän tomaattikeitto- ja salaattilinjalla – ihan hyvällä mielellä.  Vaihtelu virkistää.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...